Upgraden naar Premium

Dit artikel geeft een overzicht van de verschillende EnergieID-abonnementen en hoe je in aanmerking komt voor een upgrade. Ben je benieuwd waarom we voortaan EnergieID Premium aanbieden, en wat er precies verandert voor bestaande gebruikers? Lees dan zeker ons nieuwsbericht over de lancering van EnergieID Premium.

Abonnementen

Hoe kan ik EnergieID Premium activeren?

Veelgestelde vragen over upgraden naar EnergieID Premium

Abonnementen

De informatie in deze documentatie is onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving.

Met de basisversie van EnergieID kan je gratis je verbruik in maand- en dagresolutie opvolgen. Je kan ook tot twee apps koppelen en je dossier automatiseren. Wil je meer details, analyses en functies, dan kan je jouw dossier upgraden naar EnergieID Premium.

We zetten de voordelen hieronder even op een rij.

Gratis functies omvatten:
Premium functies omvatten:
Premium HR functies omvatten:
Belangrijk

Premium is een upgrade voor dossiers. Dit betekent dat je een specifiek dossier binnen je account upgradet in plaats van je account als geheel. Je kunt bijvoorbeeld één Premium dossier in je account hebben en twee gratis dossiers (1).

(1) Maximum twee gratis dossiers per gebruiker

Hoe kan ik EnergieID Premium activeren?

Particuliere gebruikers kunnen EnergieID Premium activeren door hun dossier aan te melden bij een EnergieID-groep. Zakelijke gebruikers kunnen een abonnement kiezen en een eigen groep opstarten.

Premium activeren door lid te worden van een groep

Verschillende organisaties en lokale overheden bieden hun leden en inwoners een EnergieID Premium upgrade aan, vaak in combinatie met extra dienstverlening zoals energiecoaching, collectief meten, groepsaankopen, en meer.

Door lid te worden van hun EnergieID-groep komt je dossier automatisch in aanmerking voor EnergieID Premium. Eenmaal goedgekeurd wordt EnergieID Premium op je dossier geactiveerd.

1. Je zoekt een relevante groep in de overzichtslijst. Om lid te worden klik je op Deelnemen en kies je het dossier dat je wenst aan te melden.
  2. De beheerders van deze groep bekijken je verzoek om lid te worden. Voldoe je aan het lidmaatschapscriteria dan wordt je aanvraag goedgekeurd.
  3. Premium wordt geactiveerd op je dossier.

Ik vind geen geschikte groep om een Premium-upgrade aan te vragen

Dan moeten we je helaas vragen even geduld te hebben. Samen met organisaties en Vlaamse steden en gemeenten die reeds actief zijn op EnergieID, bekijken we of een Premium-upgrade ook voor jou mogelijk wordt. Is je gemeente of werkgever nog niet actief op EnergieID, dan rekenen we op de ambassadeur in jou om onze tool bij hun te promoten.

Kan ik als particulier zelf een Premium-abonnement kopen?

Het is momenteel niet mogelijk om als particuliere gebruiker een Premium-abonnement te kopen. Mogelijk komt daar in de toekomst verandering in, maar in deze fase kiezen we bewust om onze eindgebruiker — jij dus — via organisaties en lokale overheden te bereiken.

Waar kan ik als zakelijke gebruiker of organisatie de prijzen vinden, en hoe start ik een groep?

De prijzen van EnergieID Premium en informatie over het starten van een groep kan je vinden op onze officiële website.

Meer informatie over EnergieID voor bedrijven en lokaal bestuur

Kan ik lid worden van meerdere groepen die Premium aanbieden?

Jazeker, je kunt lid worden van meerdere EnergieID-groepen. Elk goedgekeurd lidmaatschap geeft recht op een upgrade van het aangemelde dossier naar EnergieID Premium.

Kan ik van groep wisselen en mijn Premium-abonnement behouden?

Ja, door eerst je dossier aan te melden bij de nieuwe groep, kan je nadien je dossier afmelden bij de oude groep zonder het recht op een Premium upgrade te verliezen.

Wat als ik mijn lidmaatschap van een groep stopzet?

Bij het beëindigen van je lidmaatschap wordt ook je dossier afgemeld bij de groep en vervalt je recht op een Premium upgrade.

Bij een downgrade van je dossier, blijven alleen de recente 10 meters en 2 gekoppelde apps actief, terwijl de andere meters en integraties gesloten of uitgeschakeld worden. Je kan deze opnieuw activeren na het verwijderen van andere meters en integraties of door opnieuw over te stappen naar een betaald abonnement.