Verzoek om een nieuwe app toe te voegen aan EnergieID

Alle ondersteunde apps staan vermeld in de App Directory van EnergieID. Als de app die je wilt gebruiken momenteel niet wordt ondersteund, zijn er twee manieren om een verzoek tot integratie met EnergieID in te dienen:

1. EnergieID Support
  2. Aanbieder van de app

Heb je zelf basis IT-kennis – en wil je niet wachten op een officiële integratie – dan kan je aan de slag met onze Incoming Webhooks.

EnergieID Support

Je kan contact opnemen met EnergieID Support om een integratie met jouw app aan te vragen.

EnergieID houdt een interne lijst van app-verzoeken bij. Op deze pagina publiceren we geregeld een overzicht van de te verwachten integraties.

App Status Geplande oplevering
PowerBI (Microsoft) In ontwikkeling (proof of concept) -
(Laatst gewijzigd op 07/11/2023)
Opmerking

Hoewel de meeste integraties op EnergieID door ons zelf gebouwd zijn, geven we onze voorkeur aan de tweede optie waarbij de aanbieder van de app de integratie met EnergieID bouwt en onderhoudt.

• We doen meer dan ons best, maar we beschikken nu éénmaal over beperkte tijd en middelen om integraties te bouwen en te onderhouden.
  • De remote partij kan nieuwe meetgegevens veel gerichter en dus sneller doorsturen naar EnergieID.

Aanbieder van de app

Als de app in kwestie geen API heeft om op afstand toegang te krijgen tot je gegevens, of als je denkt dat de aanbieder van de app wel voldoende tijd en middelen heeft om hun app te verbinden met EnergieID, kan je contact opnemen met hun.

Bezorg hun product- of technische afdeling een link naar onze Incoming Webhook documentatie, daarin staan de belangrijkste zaken vermeld.