Waarom worden mijn gegevens niet meer automatisch aangevuld?

EnergieID biedt een heleboel integraties waarmee je het ingeven van meetgegevens kan automatiseren. Soms gebeurt het dat je dossier na verloop van tijd niet langer automatisch wordt aangevuld, en dat kan verschillende oorzaken hebben.

Er zijn geen recente gegevens beschikbaar

Vaak is er een vertraging in het aanleveren van meetgegevens. Voor Fluvius bijvoorbeeld kan er een vertraging van enkele dagen optreden. Het beste is om eerst de remote app of het bijbehorende webportaal te controleren. Als je daar wel recente gegevens kan zien, dan is er waarschijnlijk een probleem met de verbinding tussen EnergieID en de app.

De remote app stuurt geen gegevens meer door

2-Wire Shayp

Applicaties die gebruik maken van onze inkomende webhooks sturen op geregelde tijdstippen jouw meetgegevens door naar EnergieID.  Als blijkt dat er geen nieuwe gegevens worden verzonden, neem dan contact op met de klantendienst van deze partij.

De verbinding met de remote app is verbroken

SMA Smappee

Een aantal integraties in onze App Directory zijn gebouwd door EnergieID en maken gebruik van een API om in jouw naam gegevens bij de remote app op te halen. Het kan gebeuren dat de verbinding tussen jouw EnergieID-account en de remote app onverwachts verbroken wordt, waardoor EnergieID niet langer geautoriseerd is om in jouw naam deze API aan te spreken.

Vanwege privacy- en veiligheidsredenen kunnen wij de verbinding niet herstellen, dit dien je zelf te doen.

Volg hiervoor deze procedure:

1. Klik op Verbonden accounts in het keuzemenu onder je profielpictogram.
  2. Indien je in de lijst van verbonden accounts de melding "Deze verbinding is niet langer geldig" ziet, klik dan op Verbinding herstellen.
  3. Log in met je App account.

Nadien wordt je dossier opnieuw automatisch aangevuld. Het kan enkele minuten duren voordat nieuwe gegevens zichtbaar zijn in je dossier.