Een dossier overdragen aan een andere gebruiker

Wanneer een andere persoon verantwoordelijk wordt voor een woning of gebouw, kan het primaire eigendom van een EnergieID-dossier worden overgedragen naar een andere account.

Alleen een eigenaar van een dossier kan het primaire eigendom overdragen.

Volg deze stappen om je dossier over te dragen aan een andere gebruiker.

• Klik op Dossiers in het keuzemenu onder je profielpictogram.
  • Klik op het drie-puntenpictogram achter de naam van het dossier dat je wenst over te dragen, en kies Overdragen.
  • Geef het e-mailadres van de gebruiker die de nieuwe eigenaar wordt en klik op Overdracht bevestigen.
  • De gebruiker krijgt een e-mail met instructies om je transferaanvraag te voltooien.

Nadat je iemand anders eigenaar van een dossier hebt gemaakt

Als je iemand anders eigenaar van een dossier maakt, kun je de volgende acties niet meer uitvoeren:

• Het dossier overdragen, ook niet meer terug aan jezelf.
  • Het dossier raadplegen, wijzigen of verwijderen, tenzij de nieuwe eigenaar je hiervoor toegangsrechten geeft.