Wat als ik een EV-laadpunt heb?

Het opladen van een elektrisch voertuig wordt niet beschouwd als een onderdeel van de energiebehoefte van je woning of gebouw, en wordt in mindering gebracht bij het berekenen van je totaal verbruik en de gerealiseerde besparing.

Heb je een EV-laadpunt in of aan je woning / gebouw, en is deze automatisch uitleesbaar? Maak dan gebruik van onze inkomende webhooks om je dossier automatisch aan te vullen. Of stuur ons meer informatie (zoals de API documentatie) over de EV-cloudoplossing die je gebruikt.

Wil je liever handmatig meterstanden ingeven, maak dan een bijkomende meter aan:

• Open je dossier en ga naar Meters.
  • Klik rechtsboven de lijst op het pictogram met drie punten en kies Een manuele meter toevoegen.
  • Kies EV-laadpunt als type meter.
  • Selecteer de juiste eenheid en het juiste type meterstand.
  • Klik op Aanmaken om de meter toe te voegen.
Belangrijk

Standaard wordt elke nieuwe meter mee opgenomen in de rapporten. Ook voor je EV-laadpunt dient de metereigenschap Rapportage > Opnemen in de rapporten op Ja te staan.