Inloggen met een externe login-service

Het koppelen van je EnergieID-account aan een externe login-service zoals Ecopower of Proximus kan het inlogproces vereenvoudigen, en is vooral handig wanneer je vanuit deze externe apps naar EnergieID wordt doorverwezen.

Hier is hoe je dit kunt doen:

• Ga naar de inlogpagina van EnergieID.
  • Kies Meer manieren om in te loggen.
  • Selecteer de gewenste externe login-service, zoals Ecopower of Proximus.
  • Je wordt automatisch doorgestuurd naar het inlogscherm van de externe service. Als je al bent ingelogd bij de externe service, ontvangt EnergieID onmiddellijk je naam en e-mailadres.
  • Bevestig of je al bekend bent in EnergieID.
    • Als je e-mailadres reeds gekend is in EnergieID, voer dan je EnergieID-wachtwoord in om de koppeling te voltooien.
    • Als je nog geen EnergieID-account hebt, bevestig dan je naam en ga akkoord met de algemene voorwaarden van EnergieID om een nieuw EnergieID-account aan te maken.
    • Heb je reeds een EnergieID-account maar komt het e-mailadres niet overeen, klik dan onderaan op Inloggen om verder te gaan.
  • Klaar, vanaf nu is je EnergieID-account gelinkt aan de externe login-service.