Lancering van EnergieID Premium

Beste EnergieID-gebruiker,

Sinds de dag dat EnergieID meer dan 10 jaar geleden werd gelanceerd, is de energiemarkt grondig veranderd. Waar de klemtoon vroeger lag op het maandelijks ingeven van een handvol meterstanden, is met de komst van de digitale meter een volledig geautomatiseerde en nauwkeurige energiemonitoring de norm geworden.

Tot op heden zijn we er in geslaagd om onze server- en verkeerskosten beheersbaar te houden, maar door het groeiende aantal digitale metingen waren we verplicht om onze prioriteiten opnieuw op een rijtje te zetten. In 2022 zijn we dan ook anders naar ons platform gaan kijken: wat is belangrijk voor ons en onze gebruikers en hoe kunnen we dat realiseren?

De afgelopen maanden hebben we het antwoord hierop gevonden. We treden een nieuw tijdperk in met één duidelijke doelstelling: EnergieID opnieuw volledig aan onze gebruikers én onze communities wijden.

EnergieID-gebruikers verdienen een toegankelijke energiemonitoring die voortdurend wordt verbeterd. Hopelijk heb je gemerkt dat we ons daar het voorbije jaar op hebben gericht. Ons kleine, maar gedreven team van 4 mensen heeft EnergieID uitgebouwd tot een platform met onderbouwde inzichten en benchmarks, ondersteuning voor digitale meters en automatische data-feeds, een eigen mobile app, ondersteuning voor hoge resolutie, en nog veel meer. Ook hebben we extra functies toegevoegd zoals 'Tijdlijn', 'Acties en resultaatopvolging', 'Verkenner' en sinds deze maand ook 'Capaciteitsanalyse'. Hoog tijd om jou kennis te laten maken met al deze functies.

Maar hoe graag we het ook willen, helaas kan dit niet allemaal gratis aangeboden worden. Daarom maken we voortaan een duidelijk onderscheid tussen gratis en betaalde functies. We hebben de opties eenvoudig gehouden: een gratis of een Premium-abonnement (met of zonder gegevens in hoge resolutie).

En wat als we organisaties jou die Premium-functies kunnen laten aanbieden?

Communities vormen de kern van onze visie

We begrijpen dat sommige gebruikers, vooral nu, de eindjes met moeite aan elkaar kunnen knopen. Daarom verzekeren we nog steeds dat je met de gratis versie van EnergieID al over een prima energiemonitoring beschikt.

Maar ook de Premium functies behoren tot de opties. Organisaties en lokale overheden krijgen de mogelijkheid om EnergieID Premium aan te bieden aan hun leden of inwoners. Als particuliere gebruiker kan je Premium activeren door je dossier aan te melden bij hun EnergieID Groep. Zakelijke gebruikers kunnen een abonnement kopen en hun eigen groep opstarten.

Door de EnergieID groepen voorop te stellen, verbeteren we bovendien de langetermijnvooruitzichten van EnergieID. Als coöperatie met sociaal oogmerk willen we ons immers blijven inzetten om je nog beter van dienst te kunnen zijn, en dat willen we graag doen samen met onze coöperanten, klanten en lokale overheden.

Uiteraard roept de lancering van EnergieID Premium bij bestaande gebruikers enkele vragen op, we proberen ze hieronder te beantwoorden.

Wat verandert er voor bestaande gebruikers?

Wanneer je via de web browser inlogt op EnergieID zal je merken dat er een aantal nieuwe Premium-functies in het menu zichtbaar zijn, en dat een aantal bestaande functies vanaf nu onderdeel uitmaken van een Premium abonnement. Hieronder vind je alle wijzigingen.

Nieuwe beperkingen in een gratis dossier
  • Maximaal 10 meters
  • Maximaal 2 gekoppelde apps
  • Maximaal 2 gratis dossiers per gebruiker
Nieuwe Premium-functies die eerst gratis waren
  • Inzicht in je zelfverbruik
  • Meterstandopname via QR-codes
  • Maandelijkse samenvatting via e-mail

Voor bestaande gebruikers wordt een overgangsperiode van vier maanden voorzien. Zij krijgen tot uiterlijk 1 juli 2023 de mogelijkheid om hun dossier aan te passen naar de nieuwe beperkingen, hun dossier aan te melden bij een EnergieID-groep (die Premium aanbiedt) of over te stappen naar een betaald abonnement.

Na de overgangsperiode worden in een gratis dossier enkel de 10 meest recente meters en de 2 meest recente apps behouden; de overige meters worden afgesloten (maar niet verwijderd) en de overige apps worden uitgeschakeld. Je kan afgesloten meters of uitgeschakelde apps weer activeren zodra het aantal in je dossier onder de limiet komt, of door te upgraden naar Premium. Je kan ook slechts twee gratis dossiers behouden, de overige dossiers kan je overdragen aan andere gebruikers. Na de overgangsperiode behouden we de 2 meest recente gratis dossiers onder je account, de overige gratis records worden afgesloten (maar niet verwijderd).

Abonnementen

Hoe kan ik EnergieID Premium activeren?

Veelgestelde vragen over upgraden naar EnergieID Premium