Maak je eigen dashboard

☑ EnergieID Premium

In EnergieID Premium dossiers kan je eigen dashboards maken om snel inzicht te krijgen in alle gegevens die voor jou van belang zijn.

Wat zijn dashboards?

Dashboards worden gebruikt om de monitoring van je verbruik nog eenvoudiger te maken en ervoor te zorgen dat je op de hoogte blijft van wat er in je woning of gebouw gebeurt op vlak van energie, water en afval. Maak grafieken, diagrammen en tabellen, en krijg een overzicht van alles wat voor jouw situatie belangrijk is!

Een dashboard aanmaken

Indien je dossier nog geen dashboard bevat, dan hoef je enkel te klikken op de groene knop Dashboard aanmaken. Bevat je dossier wel al een dashboard, en wil je een extra dashboard aanmaken, volg dan deze stappen:

• Klik op Dashboard in het linkermenu van je dossier. Het laatst bezochte dashboard wordt nu geopend.
  • Klik op de naam van je huidige dashboard en selecteer Aanmaken in het uitklapmenu.

Met deze actie wordt onmiddellijk een nieuw dashboard aangemaakt. Je kan nadien de naam wijzigen of je kan meteen tegels toevoegen.

Tegels toevoegen vanuit de tegelgalerij

Volg deze stappen om tegels toe te voegen aan een dashboard:

• Open je dashboard en klik rechtsboven op Tegel toevoegen.
  • Scroll door de tegelgalerij en selecteer de tegel die je wilt toevoegen.

Bij de meeste tegels zal je gevraagd worden welke gegevens je precies wenst weer te geven. Voor grafieken met tijdreeksen of verhoudingen wordt je doorgestuurd naar de Verkenner, daar kan je query's uitvoeren en de weergave van de resultaten bepalen.

Het formaat van tegels wijzigen of opnieuw rangschikken

Als je de grootte van een tegel wilt wijzigen of de tegels opnieuw wilt rangschikken, voer dan volgende stappen uit:

• Klik in je dashboard op de drie puntjes rechtsboven en kies Bewerken.
  • Tegels bevatten een 'greep' in de rechterbenedenhoek waarmee je de tegel naar het gewenste formaat kan slepen.
  • Selecteer een tegel en sleep deze naar de gewenste locatie om je dashboard te herschikken.

Tegelinstellingen wijzigen

Voor sommige tegels is het mogelijk om instellingen te wijzigen, zoals periode en resolutie.

• Beweeg over de tegel waarvan je de instellingen wilt wijzigen.
  • Klik op het instellingen-pictogram in de rechterbovenhoek van de tegel.
  • Breng je wijzigingen aan en klik nadien op Toepassen.

Een tegel verwijderen

• Klik in je dashboard op de drie puntjes rechtsboven en kies Bewerken.
  • Klik vervolgens op het rode kruisje in de rechterbovenhoek van de tegel die je wilt verwijderen.
  • Klik op Bewaren om de wijzigingen aan je dashboard op te slaan.

Een dashboard verwijderen

• Open het dashboard dat je wilt verwijderen.

• Klik op de drie puntjes rechtsboven en kies Schrappen.
  • Bevestig dat je het dashboard wilt verwijderen.

Meer informatie

• Hulp nodig bij het maken van een geweldig dashboard? Vraag het aan je energiecoach.