Je communicatievoorkeuren bijwerken

Volg deze stappen om je communicatievoorkeuren bij te werken.

• Klik op Instellingen in het keuzemenu onder je profielpictogram.
  • Schakel onder Communicatievoorkeuren de selectievakjes voor meldingen in of uit, afhankelijk van je voorkeuren.

E-mailberichten uit de onderstaande lijst zijn legitieme EnergieID-communicaties en hebben betrekking op je account of persoonlijk dossier.

• EnergieID <no-reply@energieid.be> (original domain, Belgium)
  • EnergieID <no-reply@energyid.eu> (international domain, Dutch/French/German name)
  • EnergyID <no-reply@energyid.eu> (international domain, English name)
  • EnergiaID <no-reply@energyid.eu> (international domain, Italian name)
  • ID Energia <no-reply@energyid.eu> (international domain, Portuguese name)

Waarom ontvang ik elke maand een herinneringsmail?

Indien je bent ingeschreven op de maandelijks herinneringsmail ontvang je elke 1ste van de maand een e-mail met het verzoek je nieuwe meterstanden in te geven. Onze verwachtingsmodellen werken met maandgegevens en een meterstand in het begin van de maand geeft de hoogste nauwkeurigheid.

Ben je voor langere tijd afwezig, of vergeet je enkele maanden op rij je meterstanden in te geven, dan is dat helemaal niet erg. Op basis van enkele meterstanden per jaar kunnen we je maandverbruik inschatten, al zal dat minder nauwkeurig zijn dan wanneer je wel maandelijks je meterstanden ingeeft.

Je kan je instellingen wijzigen indien je deze e-mail niet meer wil ontvangen.

Wat indien ik reeds een digitale meter heb?

In dat geval kan het nog steeds handig zijn om de maandelijkse herinneringsmail te ontvangen, bijvoorbeeld om de meterstand van je analoge waterteller in te geven. Heb je enkel digitale meters en wordt je EnergieID-dossier automatisch aangevuld, dan kan je de maandelijkse herinneringsmail uitschakelen en vervolgens de maandelijkse samenvatting inschakelen

Waarom ontvang ik geen maandelijkse samenvatting?

Indien je de optie maandelijkse samenvatting hebt ingeschakeld maar niet beschikt over een Premium dossier, ontvang je geen samenvatting. Deze functie maakt namelijk deel uit van ons Premium aanbod.

Hoe wijzig ik het dossier waarop de maandelijkse samenvatting betrekking heeft?

De samenvatting bevat alleen gegevens van je premium standaarddossier. Als je standaarddossier niet premium is, worden de gegevens genomen van het laatst aangemaakte premium dossier. Om je standaarddossier in te stellen ga ja naar Dossiers onder je profielpictogram. Klik achter je dossier op het drie-puntenpictogram en selecteer Als standaarddossier instellen.