Kan ik mijn digitale watermeter koppelen?

Helaas, op dit moment niet.

Elke Vlaamse watermaatschappij biedt een online platform aan waar je het verbruik van je digitale watermeter kunt bekijken, maar het downloaden van gegevens of het digitaal overdragen naar een andere partij is doorgaans (nog) niet mogelijk.

Je kunt wel regelmatig contact opnemen met de klantendienst van je watermaatschappij en vragen om een export van je recentste gegevens. Volgens de privacywetgeving zijn zij verplicht om hier binnen 30 dagen gevolg aan te geven. Vervolgens kun je deze gegevens importeren in je EnergieID-dossier. Hierbij dien je het bestand aan te passen aan onze importspecificaties.