Premium via Ecopower

Klanten van Ecopower kunnen zich aanmelden voor EnergieID Premium.

Hoe activeer ik EnergieID Premium via Ecopower?

Ik heb per ongeluk EnergieID Premium toegekend aan het verkeerde dossier.

Hoe activeer ik EnergieID Premium via Ecopower?

• Meld je aan op het klantenportaal van bij Ecopower.
  • Ga op de tegel Groene stroom naar Betaalinfo en facturen. Onderaan die pagina zie je een lichtgroene tegel: Volg uw verbruik in detail op via EnergieID.
  • Klik op de knop EnergieID Premium aanvragen. De knop verandert van 'aanvragen' naar 'activeren'. Klik nu op de knop EnergieID Premium activeren.
  • Je wordt doorgestuurd naar EnergieID waar je automatisch wordt aangemeld met je Ecopower account.
    • Als je e-mailadres reeds gekend is in EnergieID, voer dan je EnergieID-wachtwoord in om de koppeling te voltooien.
    • Als je nog geen EnergieID-account hebt, bevestig dan je naam en ga akkoord met de algemene voorwaarden van EnergieID om een nieuw EnergieID-account aan te maken.
    • Heb je reeds een EnergieID-account maar komt het e-mailadres niet overeen, klik dan onderaan op Inloggen om verder te gaan.
  • Wanneer je aangemeld bent krijg je de vraag om je dossier toe te voegen aan de Ecopower groep. Indien je nog geen dossier hebt kan je een nieuw dossier aanmaken en toevoegen.

Voor een uitgebreider stappenplan kan je terecht op het helpartikel van Ecopower.

Ik heb per ongeluk EnergieID Premium toegekend aan het verkeerde dossier.

• Open het foutief gekoppelde EnergieID-dossier en klik in het linker navigatiemenu op Groepen. Kies vervolgens de groep Ecopower en klik onderaan de pagina op Uitschrijven. Bevestig je actie.
  • Meld je aan op het klantenportaal van bij Ecopower.
  • Ga op de tegel Groene stroom naar Betaalinfo en facturen. Onderaan die pagina zie je een lichtgroene tegel: Volg uw verbruik in detail op via EnergieID.
  • Klik op de knop Vernieuwen. Er wordt een nieuwe activatie code voor je gegenereerd. Klik nu op de knop EnergieID Premium activeren.
  • Je wordt doorgestuurd naar EnergieID waar je de vraag krijgt om je dossier toe te voegen aan de Ecopower groep.