Privacy & bescherming van je gegevens

We streven ernaar om de persoonlijke gegevens van onze gebruikers te beschermen en tegelijkertijd zo transparant mogelijk te zijn over hoe we met deze gegevens omgaan. De vuistregel is dat we je gegevens nooit delen tenzij je daar expliciet toestemming toe geeft.

De officiële privacyverklaring van EnergieID is beschikbaar op https://www.energyid.eu/nl/privacybeleid/.

Je gegevens ter beschikking stellen van anderen

Er zijn drie manieren om je gegevens ter beschikking te stellen van anderen:

• Je vergelijken met gelijkaardige profielen. Door de vergelijking te activeren sta je ook toe dat anderen zich met jou vergelijken. Je gegevens worden volledig anoniem verwerkt door de vergelijkingsmodule.
    Meer informatie
  • Je gegevens delen met een groep. Voordat je je gegevens deelt, zie je welke rechten de beheerders van de groep vragen voor jouw dossier. Ook krijg je een link naar hun eigen privacybeleid te zien. We vragen aan de groepsbeheerders om hun beleid zo transparant en duidelijk mogelijk te beschrijven.
  • Je gegevens delen met apps. Sommige externe apps kunnen worden gekoppeld aan EnergieID om jouw gegevens weer te geven op hun platform. Wanneer je een koppeling met een externe app maakt, krijg je een overzicht van de rechten die de app vraagt voordat je ze goedkeurt. Je kan app koppelingen raadplegen en beheren in je account-instellingen.

Transparant samenwerken aan één dossier

Om voor iedereen volledige transparantie te garanderen is elk dossier voorzien van een activiteitenlogboek. Het activiteitenlogboek biedt je de mogelijkheid om de geschiedenis te bekijken van alle wijzigingen die door jou en andere gebruikers met toegang tot je dossier zijn uitgevoerd.

Wie kan er wijzigingen aanbrengen aan een dossier?
  • Jij, de eigenaar van het dossier
  • Beheerders van groepen waaraan het dossier werd toegevoegd
  • Het EnergieID-supportteam in het geval van een ondersteuningsaanvraag of technisch incident

Waarom is mijn activiteitenlogboek niet volledig?

We zijn pas gestart met het bewaren van wijzigingen op maandag 22 mei 2024.