Lid worden van een groep

EnergieID gaat verder dan alleen het bieden van inzicht in je eigen verbruik; het moedigt samenwerking aan. Via EnergieID-groepen ondersteunen diverse organisaties, verenigingen, bedrijven en lokale overheden je bij het streven naar duurzaam energiegebruik. Als lid van een groep kun je profiteren van collectieve metingen, begeleiding bij je verbruik en ondersteuning en configuratie door groepsbeheerders.

Je dossier toevoegen aan een groep

Als eigenaar van een dossier beslis je altijd zelf met welke groepen je je dossier deelt. Je krijgt op dat moment te zien welke rechten op groepsbeheerders vragen. De mogelijke rechten zijn:

• Profielgegevens bekijken
    Deze instelling wordt altijd gevraagd. Onder profielgegevens verstaan we de naam, het e-mailadres, de foto en de voorkeurstaal van de gebruiker.
  • Berichten sturen en antwoorden verzamelen
    Groepsbeheerders kunnen berichten sturen naar de leden van de groep en de reacties verzamelen op vragen, links en actieknoppen.
  • Essentiële dossiergegevens bekijken
    Groepsbeheerders kunnen gegevens raadplegen die relevant zijn om het lidmaatschap te beheren, zoals adres, gebouwkenmerken en aanwezige installaties, zonder inzage te hebben in de dossiers en meetgegevens van de leden.
  • Dossier inkijken
    Groepsbeheerders kunnen de volledige inhoud van de dossiers in de groep bekijken, maar kunnen geen meters of gebeurtenissen toevoegen of gegevens wijzigen.
  • Dossier inkijken en bewerken
    Groepsbeheerders kunnen de volledige inhoud van de dossiers in je groep bekijken en wijzigen.

De toegang tot groepen wordt meestal beperkt door groepsbeheerders. Dit betekent dat niet iedereen automatisch kan toetreden. Je hebt mogelijk een persoonlijke of gedeelde toegangscode nodig, of je deelnameverzoek moet goedgekeurd worden door de beheerders van de groep. Nadat je verzoek is beoordeeld, ontvang je een bericht in je berichtencentrum.

Je dossier verwijderen uit een groep

• Open je dossier en ga naar Groepen in het linker menu
  • Onder Groepen voor dit dossier zie je aan welke groepen het dossier toegevoegd werd. Selecteer de groep waarvoor je het dossier wilt uitschrijven.
  • Scroll naar beneden en klik op Uitschrijven